- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNeptune Marine mag schip voor Ariane 6-raket bouwen

Neptune Marine mag schip voor Ariane 6-raket bouwen

- Advertentie -

Delen

Neptune Marine heeft de opdracht in de wacht gesleept om de Canopée te bouwen, het schip dat de toekomstige 63 meter lange draagraket voor de Ariane 6 zal vervoeren van Europa naar Frans-Guyana. De werf in Hardinxveld-Giessendam werd geselecteerd door het Franse Alizés, een joint venture tussen Jifmar Offshore Services en Zéphyr & Borée.

Eerder was al bekend dat de Canopée wordt uitgerust met mechanische ‘vleugelzeilen’, die die wind omzetten in voortstuwingskracht en zodoende de hybride ondersteunen en het brandstofverbruik verminderen.

Zéphyr & Borée meldt op LinkedIn dat de bouw door Neptune Marine deels in Polen en Nederland zal plaatsvinden. De kiellegging is voorzien in het tweede kwartaal van 2021. Het schip moet eind 2022 klaar zijn.

Voortouw nemen

“We kijken ernaar uit om dit schip voor ArianeGroup te exploiteren en het volledige potentieel van windvoortstuwing in de koopvaardij te laten zien”, schrijft Nils Joyeux, de bestuursvoorzitter van Zéphyr & Borée, op LinkedIn. “De keuze voor een Europese werf maakt het mogelijk om dit project veilig te stellen in het licht van de onzekerheid door Covid-19 en de gevolgen ervan. We hopen ook dat Europa hiermee het voortouw kan nemen bij de bouw van innovatieve schepen met windvoortstuwingssystemen.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -