- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCasco Zwarte Zwaantje is nog in goede staat

Casco Zwarte Zwaantje is nog in goede staat

- Advertentie -

Delen

“We zijn blij dat haar casco zo goed is, maar het verbaast mij persoonlijk niet. Ze is met zoveel vakmanschap gebouwd.” Dat zei Elio Barone van Stichting Leefwerf De Biesbosch over het Zwarte Zwaantje, de voormalige stoompont Gorinchem V, die door Den Breejen Schilders is geconserveerd.

Het onderwaterschip is in de kerstvakantie drooggezet op de helling bij Neptune Marine in Hardixveld-Giessedam. Die werf sponsorde daarmee de Stichting Leefwerf De Biesbosch.

Weer goed in de verf

Na grondige expertise bleek dat het casco in prima conditie verkeerde en er slechts  enkele kleine reparaties nodig zijn. Elio Barone van Stichting Leefwerf De Biesbosch: “Het is niet voor niets dat de Drechtsteden nu nog steeds een maritieme topregio is; kwaliteit verkoopt zichzelf.”

Volgens Aad Kik van Den Breejen Schilders, komt het niet vaak voor dat ze zulke bijzondere schepen op de helling ontvangen. “We zorgen er graag voor dat ze weer goed in de verf staat en er weer jaren tegenaan kan. Iedereen in Rotterdam-Zuid kent immers het schip.”

Neptune Marine heeft een plek beschikbaar gesteld in de haven, zodat de restauratie aan dek komende tijd met de vrijwilligers van Stichting Leefwerf De Biesbosch verder kan worden uitgevoerd. “Uiteraard staat de veiligheid voorop. In goed overleg zorgen we ervoor dat ze straks weer helemaal netjes naar Dordrecht kan”, aldus Patrick Tit van Neptune Marine.

Subsidie

Er is een subsidie aangevraagd bij de Provincie Zuid-Holland om de stuurhut, schoorsteen en brug terug te bouwen, zodat na restauratie weer duidelijk te zien is dat het Zwarte Zwaantje ook echt de stoompont Gorinchem V is geweest. Het is nog niet bekend of deze subsidie wordt toegekend.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -