- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNederlandse en Zweedse Marine kopen samen sleepboten

Nederlandse en Zweedse Marine kopen samen sleepboten

- Advertentie -

Delen

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) van de Koninklijke Nederlandse Marine heeft een contract getekend met Damen Shipyards Group voor de aankoop van haven- en zeesleepboten. Voor de deal werkte de Marine samen met de Zweedse collega’s van de Försvarets Materielverk (FMV), die voor de Zweedse Marine een type koos dat speciaal geschikt is voor ijscondities.

De ASD Tug 2810 Hybrid. (foto Damen Shipyards Group)

Met het oog op emissiereductie en milieuvriendelijke scheepvaart heeft de Nederlandse Marine gekozen voor een nieuw ontwerp van Damen: de ASD Tug 2810 Hybrid. De Zweden kozen voor een ander ontwerp, dat in ijswater uit de voeten kan: de ASD Tug 3010 ICE.

Aanpassen
Drie van de sleepboten zijn bestemd voor de Nederlandse en twee voor de Zweedse marine. De boten zijn gebaseerd zijn op een beproefd ontwerp en beproefd product. Ze zullen enigszins worden aangepast zodat ze optimaal aan de specifieke behoeften van beide marines voldoen. De vijf ASD Tugs worden in 2015 en 2016 geleverd. Bij de Nederlandse marine zullen ze vier sleepboten van de Linge-klasse vervangen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -