Nationale herdenking ‘100 jaar Titanic’

0

Op 14 april is in Vlissingen de nationale herdenking van de scheepsramp met de Titanic. Die dag is het exact honderd jaar geleden dat de ramp plaatsvond. Die dag leed het destijds onzinkbaar geachte Britse passagiersschip midden op de Atlantische Oceaan schipbreuk na aanvaring met een ijsberg. 1522 van de ruim 2200 opvaren-den kwamen om het leven. Onder de slachtoffers waren er drie met de Nederlandse en twintig met de Belgische nationaliteit.

Orkest
De herdenking vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Muziek en Monument Sint Jacobskerk Vlissingen, het Zeeuws en Vlaams Volksliederen Archief en shanty-koor Het Veerse Scheepstuig. De herdenking vindt plaats op zaterdag 14 april 2012 in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Ook andere uit de historie bekende scheeps- en vissersrampen voor de Zeeuwse en Belgische kust krijgen de aandacht.
Er zijn toespraken en voordrachten en er is veel tijd ingeruimd voor passende koor-zang en muziek. Zo wil de organisatie een orkest laten optreden met authentieke muziekinstrumenten en liederen als destijds gespeeld werden aan boord van de Tita-nic. Daarnaast is in het kerkgebouw de tentoonstelling ‘Beleef de legende van de TITANIC’ te bezoeken; op de zaterdagen 14 april, 19 mei, 26 mei en 2 juni van 13.30 tot 16.30 uur.

Kaarten
De toegangsprijs van de herdenking bedraagt 10 euro. Kaarten zijn te koop bij Pri-mera aan Lange Zelke 2 en Boekhandel ’t Spui op Oude Markt 5 in Vlissingen en de BD-store in Achter de Houttuinen 34 en Primera Burger aan de Korte Delft 7 in Mid-delbug, in Veere bij Saartje (Markt 15) en per e-mail: titanic@zeelandnet.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.