MSC Oscar is de grootste

0

Op dinsdagmiddag 3 maart arriveerde de MSC Oscar bij de APM1-terminal in Rotterdam. Met een capaciteit van 19.224 TEU is het 396 meter lange en 59 meter brede schip het grootste containerschip ter wereld.

De MSC Oscar was afkomstig uit Algeciras en vertrekt vanavond naar Bremerhaven. Vervolgens doet het schip Wilhelmshaven aan. Op 9 maart keert het schip terug in Rotterdam. Dan meert het af bij ECT aan de Delta East-terminal. Daarna vertrekt de MSC Oscar via Felixtowe naar de Middellandse Zee.

 

Twee keer

MSC (Mediterranean Shipping Company) is de op één na de grootste containerrederij ter wereld. De rederij doet met wekelijks met tien tot vijftien schepen Rotterdam aan.

‘We zijn zeer blij met de komst van de MSC Oscar. Rotterdam is de perfecte haven voor deze klasse schepen. Dat wordt bevestigd door het vaarschema: de MSC Oscar loopt Rotterdam twee keer aan’, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf.

MSC heeft de afgelopen jaren een stevige positie opgebouwd in Rotterdam. Castelein hoopt en verwacht dat de relatie MSC-Rotterdam de komende jaren alleen maar sterker wordt.

 

(foto's HbR/Ries van Wendel de Joode)
(foto’s HbR/Ries van Wendel de Joode)
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.