Minister bezoekt schoolschip RHEIN

0

De Duitse minister van Onderwijs Johanna Wanka (CDU) heeft het opleidingsschip RHEIN en het beroepscollege voor de binnenvaart in Duisburg bezocht. Ze sprak met schoolleider Manfred Wieck over het project [email protected], de ontwikkeling van e-learning modules voor de binnenvaart.

Bij dit project zijn de Universiteit Duisburg-Essen, binnenvaartorganisatie BDB en het Entwicklungszentrum für Schiffstechnik und Transportsysteme (DST) betrokken. Het ministerie van Onderwijs subsidieert [email protected] voor een periode van drie jaar.

 

Moderne simulator

De eisen waaraan bemanningsleden in de binnenvaart moeten voldoen, worden strenger. Via digitale opleidingspakketten kunnen ze snel en overal hun kennis en vaardigheden bijwerken.

In de herziening van het binnenvaartonderwijs – dat naar een Europese standaard wordt gebracht – spelen digitaal leren en het trainen op simulatoren een belangrijke rol. De leerlingen van het scheepvaartcollege in Duisburg kunnen op een zeer moderne simulator trainen.

De moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan het niveau van de leerling. Daarnaast doen leerlingen praktijkervaring op aan boord van het schoolschip RHEIN, waar ze tijdens hun opleiding verblijven.

 

foto: Minister Johanna Wanka (3e van rechts, foto BDB)

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.