- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMet overname NVG versterkt HGK zijn positie op West-Duitse kanalen

Met overname NVG versterkt HGK zijn positie op West-Duitse kanalen

- Advertentie -

Delen

HGK Shipping, onderdeel van de HGK-groep (Häfen- und Güterverkehr Köln) heeft alle aandelen verworven van de Niedersächsische Verfrachtungsgesellschaft (NVG) in Hannover. Deze valt voortaan onder de business unit ‘Dry Shipping’ van HGK Shipping.

Florian Bleikamp, hoofd charteractiviteiten bij HGK Dry Shipping en directeur van NVG, noemt de overname een versterking voor de activiteiten van HGK op de West-Duitse kanalen. “Door deze samenwerking kunnen wij beter op schommelingen in de markt reageren en onze klanten beter bedienen.”

2 miljoen ton per jaar

NVG bestaat sinds 1917. Franz Haniel was een van de oprichters. Het bedrijf heeft een vloot van zeven schepen, waaronder twee koppelverbanden, en zet daarnaast twaalf gehuurde schepen in. Jaarlijks vervoeren ze zo’n 2 miljoen ton via de West-Duitse kanalen en de Rijn richting ARA-havens en Hamburg. Het gaat onder meer om veevoeder, bouwmaterialen en projectlading.

Naast vervoer over water verzorgt NVG ook op- en overslag en voor- en natransport. Een van de schepen, de Niedersachsen 22, neemt deel aan het AutoBin-project op de kanalen, dat de mogelijkheden van autonoom varen onderzoekt.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -