- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenschepen Marc Van Peel gaat stoppen

Havenschepen Marc Van Peel gaat stoppen

- Advertentie -

Delen

De Antwerpse havenschepen Marc Van Peel zet aan het einde van deze legislatuurperiode een punt achter zijn politieke loopbaan. Hij is in oktober niet meer verkiesbaar voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen in de Scheldestad. Van Peel wordt volgend jaar 70 en zit al dertig jaar in de Antwerpse gemeenteraad. Hij is de langstzittende schepen in het stadsbestuur.

 Marc Van Peel studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Gent en begon zijn carrière als leraar (kunst)geschiedenis. In 1987 ging hij de politiek in. Hij was jarenlang actief in de nationale politiek en was afwisselend lid van het Vlaams parlement, de Kamer en de Senaat.

Eind jaren ’90 was hij kort partijvoorzitter van de CD&V, die toen nog CVP heette. In 2007 zei hij de nationale politiek vaarwel en werd hij havenschepen in Antwerpen en daarmee ook voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

 

Maritieme Man van het Jaar

In 2011 riep Espa Maritiem, de Vlaamse vereniging van maritieme en logistieke journalisten, hem uit tot Maritieme Man van het Jaar. Als havenschepen mocht Van Peel onder andere meemaken hoe de haven van Antwerpen een forse ontwikkeling doormaakte en een opzienbarend nieuw Havenhuis realiseerde.

De binnenvaartsector ziet Marc Van Peel eind deze week in actie bij de opening van de Open Scheepvaartdagen in Antwerpen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -