Auto beschadigt maritiem kunstwerk Maasbracht

0
Het vernielde kunstwerk in de haven van Maasbracht. (foto Noud van der Zee)

Het ‘zitkunstwerk’ in de voorhaven van Maasbracht is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september ernstig beschadigd door een auto. De bestuurder is gevlucht. Het maritieme kunstwerk in de vorm van een scheepsroer van Patrick Kusters is total loss.

Volgens de politie reed de auto met hoge snelheid tegen het kunstwerk. De automobilist liet zijn zwaar beschadigde vehikel achter en ging er vandoor.

Maasroute

“Het kunstwerk is niet meer te herstellen”, zegt Patrick Kusters als hij wordt geconfronteerd met foto’s van het gehavende roer. Het gevaarte moet verwijderd worden en een nieuw werk zal helemaal opnieuw moeten worden gecreëerd. De kosten bedragen naar schatting enkele duizenden euro’s.

Het kunstwerk maakt deel uit van de 480 kilometer lange, internationale Maasroute van de bron van de rivier bij Pouilly-en-Bassigny naar de monding ervan bij Hoek van Holland. Kusters heeft drie jaar geleden tien kunstwerken voor deze route gemaakt, die de hele provincie Limburg doorkruist. Het zijn allemaal creaties die iets te maken hebben met de plaats waar ze staan. In de haven van Maasbracht is dat een roer van een binnenvaartschip. Voorbijgangers kunnen op alle kunstwerken uitrusten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.