- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLotgevallen van een verbaasde schippersvrouw van de wal

Lotgevallen van een verbaasde schippersvrouw van de wal

- Advertentie -

Delen

Bij Scholten Uitgeverij in Zwolle verschijnt op 5 maart het boek Schipperen. Daarin staan de verhalen die Willie Zeldenrust-ten Harkel schreef voor de serie ‘Tussen wal en schip’ in Binnenvaart, het blad van Vereniging de Binnenvaart. Daarin beschrijft ze haar lotgevallen als schippersvrouw.

Het is het derde boek voor Willie Zeldenrust-ten Harkel. Eerder schreef ze Uitdagende Outfit (2017) en Hemelkinderen (2020).

“Als heel jong meisje van de wal kreeg ik verkering met een jongen van het water”, schrijft ze. “Na ons huwelijk was hij de schipper en ik de schippersvrouw. De consequentie van mijn huwelijk was dat ik letterlijk in de huwelijksboot stapte, want ik ging het schip op. Ik wist niets, maar dan ook niets van het varen af en ik tuimelde van de ene verbazing in de andere.”

Het schip waarop Willy met haar echtgenoot voer.

Zelfspot

“Ik kwam in een compleet andere wereld terecht en dat vergde een groot aanpassingsvermogen, iets waarin ik maar mondjesmaat geslaagd ben. Ik bleef figuurlijk hangen tussen wal en schip. Ik was en bleef een schippersvrouw van de koude grond.”

Na ruim twee jaar gingen ze aan de wal wonen. De relatief korte periode bood haar toch veel schrijfstof en “daarom heb ik mijn lotgevallen als schippersvrouw met de nodige zelfspot aan het papier toevertrouwd.”

“Toen ik mij op het echte schrijverspad waagde en mijn verhalen ‘Tussen wal en schip’ in een binnenvaartblad waren gepubliceerd, wilde ik ze ook gebruiken als voorbeeld voor een geestelijke les.” Schipperen is daarmee een boek geworden waarin humor en ernst elkaar afwisselen.

Bestellen

‘Schipperen’ komt voor 16,95 euro in de (christelijke) boekwinkel te liggen. Wie het boek vóór 1 maart 2021 per mail bij de schrijfster bestelt, ontvangt het zonder extra kosten, gesigneerd én met een kleine attentie.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -