- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoor de liefhebbers: Nationale Veerpontjestourfietsroute

Voor de liefhebbers: Nationale Veerpontjestourfietsroute

- Advertentie -

Delen

Nederland is een bijzondere fietsroute rijker: de Nationale Veerpontjestourfietsroute. Deze bijzondere tocht van 550 kilometer, verdeeld over negen etappes, begeleidt liefhebbers van noord naar zuid door ons waterrijke land. Op de hele route steken fietsers maar liefst 49 keer het water over met een veerpont.

De route start in Leeuwarden en slingert door het prachtige landschap van de Friese meren, diverse nationale parken, en volgt de loop van de rivieren de IJssel en de Maas tot aan Maastricht. Onderweg passeren de fietsers onder meer historische (hanze)steden, waar het rijke verleden van Nederland tastbaar wordt.

“Parels van pontjes”

De nieuwe route werd bedacht door Niko Winkel, die in de zomer van 2023 samenwerking zocht met de Vereniging Vrienden van de Veerponten. Die vereniging leverde een financiële bijdrage, waardoor het uitbrengen van een boek mede mogelijk werd.

Bestuurslid John: “Veerponten zijn de leukste wegen over het water en vaak het hoogtepunt van een wandel- of fietstocht. Met 49 parels van pontjes is deze route een verrijking en een mooie aanvulling voor fietsroutes in ons land, vergelijkbaar met het beroemde Pieterpad.”

Ringband

Begin mei is De Nationale Veerpontjestourfietsroute verschenen. Dat beschrijft de route en is uitgevoerd in kleurendruk met talrijke foto’s. Handig is dat het boek in een ringband zit; dat maakt het gemakkelijk te gebruiken tijdens het fietsen.

De cover.

De routes zijn gedetailleerd beschreven en combineren bekende fietsknooppunten. Voor de moderne fietser zijn bovendien GPX-bestanden beschikbaar voor download. Die zijn geschikt voor smartphones en fietscomputers.

De Nationale Veerpontjestoerfietsroute door Niko Winkel is te koop voor 16,95 euro. Het is verkrijgbaar in reisboekenwinkels en online, onder andere bij de website van de auteur: www.grensfietsen.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -