Lijndienst voor jachttransporten

0

Met de oprichting van Easy Yacht Transport (EYT) zijn Starclass Yacht Transport uit Monaco en Flinter Shipping uit Rotterdam een lijndienst voor het transport van jachten gestart. De maandelijkse dienst wordt onderhouden van Harlingen via Southampton naar Valencia, Malta, Split en Istanbul en vice versa.

(foto’s Easy Yacht Transport)

“Jachteigenaren hebben nu een goedkoper en betrouwbaarder alternatief gekregen voor het verschepen van hun jacht naar bestemmingen in Europa”, zegt initiatiefnemer Jan te Siepe. “Vrijwel alle Europese en zelfstandige jachttransportbrokers hebben zich bij ons aangesloten zodat ze ongeremd jachten kunnen boeken voor een goede prijs en met klantvriendelijke condities.”

Combilading
Hij vervolgt: “Daardoor kan men erop vertrouwen dat de afvaarten op tijd vertrekken en we daardoor een betere service kunnen verlenen. Er zijn meer voordelen ten opzichte van andere aanbieders. Zo hoeft er op deze ‘EYT Europe’-route geen aanbetaling gedaan te worden. Ook zijn er geen boetes als iemand ‘de boot mist en de volgende verscheping moet nemen. Onze jachtcarriers varen toch heen en weer, omdat de basislading houtproducten die in het ruim zit toch afgeleverd moet worden.” EYT heeft met Rederij Flinter afgesproken dat er per maand altijd minimaal twee vrachtschepen op de Europese route varen die jachten kunnen vervoeren.

Ook naar Amerika
Flinter is volgens Te Siepe ook geïnteresseerd om jachten naar en van Amerika te gaan verschepen. “Hiervoor hebben ze basisladingcontracten afgesloten vanaf Scandinavië en Nederland naar bestemmingen rond New York en Baltimore. In de zomer vaart Flinter ook naar de Great Lakes van Amerika en Canada.”
Vanaf Amerika zijn er contracten afgesloten vanaf Savannah (Georgia) naar Zweden. Als er jachten aan boord zijn, vaart het Flinterschip “een stukje om” naar Harlingen.

Ook zijn er mogelijkheden om van de Middellandse Zee met EYT naar Amerika te komen. Maandelijks vaart een Flinterschip van Turkije naar de oostkust van Amerika.
En het einde is nog niet in zicht, aldus Te Siepe: “Zodra deze beide trajecten goed tot uitvoer zijn gebracht gaan we verder kijken naar ‘EYT Global’. We zijn reeds in gesprek met enige goede partners.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.