- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLekkerste wereldrecord voor nieuwe schip Mercy Ships

Lekkerste wereldrecord voor nieuwe schip Mercy Ships

- Advertentie -

Delen

Het grootste chocoladekunstwerk ooit wordt in de Onderzeebootloods in Rotterdam onthuld door Don Stephens, oprichter van medische hulporganisatie Mercy Ships. Het doel van chocolatier Frits van Noppen uit Ridderkerk is om aandacht te genereren voor het werk van de liefdadigheidsinstelling.

De 1.600 elementen van het kunstwerk worden per stuk verkocht. Na de onthulling op 6 februari wordt het chocolade-element van circa 9 kilo in een mooie geschenkverpakking thuisbezorgd.

Het lekkerste wereldrecord

Wat het kunstwerk precies voorstelt, blijft een verrassing tot aan de onthulling. Het lekkerste wereldrecord krijgt een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters. Het geheel is van ongeëvenaarde grootte, gewicht en afmeting. De 1.600 elementen van het meesterwerk worden per stuk verkocht.

De onthulling van het kunstwerk is tevens de start van een wereldwijde campagne om geld in te zamelen voor het in de vaart brengen van het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships.

In 2015 startte de organisatie met de bouw van het nieuwe ziekenhuisschip. De verwachting is dat het schip in 2021 klaar is. Na een periode van onderhoud aan het huidige schip, de Africa Mercy, is het doel om straks met twee schepen de bevolking van Afrika te voorzien van medische zorg.

Bezichtigen

Ondernemers, particulieren en groepen kunnen individueel of gezamenlijk een element sponsoren voor 999 euro. Half januari was al ruim 200.000 euro ingezameld met sponsoring en verkoop van de chocolade-onderdelen van het kunstwerk.

Ook een kleine bijdrage aan het initiatief is mogelijk: op 7 en 8 februari 2020 is Het lekkerste wereldrecord voor 7,50 euro te bezichtigen voor publiek in de Onderzeebootloods in Rotterdam (kinderen gratis).

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -