- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFrigo Breda naar Moerdijk: reefers over water

Frigo Breda naar Moerdijk: reefers over water

- Advertentie -

Delen

Frigo Breda vestigt zich per 1 juni 2020 in de haven van Moerdijk. De wereldwijde speler in transport en warehouse-activiteiten van levensmiddelen en gerelateerde producten, realiseert daar een watergebonden koel- en vrieshuis met een capaciteit van 70.000 pallets en een nieuw kantoor.

Port of Moerdijk is blij met de komst van Frigo Breda. Directeur Ferdinand van den Oever: “Het is een volgende stap in het versterken van een koel- en vriescluster in Moerdijk. Partijen als VDH en Lidl zijn hier al actief met grotere volumes en dit is een welkome aanvulling. Zeker ook vanwege de mogelijkheden voor shortsea shipping en de behoefte aan meer duurzame logistiek. Door deze realisatie kunnen we gezamenlijk de modal shift versnellen.”

Goederen via water

Directeur Reinier van Elderen van Frigo Breda licht de keuze voor Moerdijk toe: “In ons nieuwe koel- en vrieshuis beschikken we over een grote op- en overslagcapaciteit aan het water en hebben we een korte verbinding met grote zeehavens Rotterdam en Antwerpen.”

“Daarnaast ligt er een railverbinding waarmee we goederen vanuit heel Europa kunnen aanvoeren en via onder andere het water naar hun eindbestemming kunnen vervoeren. Juist door meer gebruik te maken van water en rail beperken we het filegevoelige wegtransport van en naar Rotterdam en Antwerpen.”

Koelcontainers

Frigo Breda gaat zich bezighouden met de op- en overslag van gekoelde en gevroren producten per water, spoor en weg. Het bedrijf, dat nu een capaciteit heeft van 37.000 pallets verspreid over zes locaties, betekent de vestiging in Moerdijk een aanzienlijke uitbreiding. Het wordt tevens de nieuwe hoofdvestiging van het bedrijf.

Daarnaast zal er aan de kade een opslag voor koelcontainers gerealiseerd worden met reeferplugs voor de koeling van volle containers. Het bedrijf werkt ook aan een zogeheten Buitengrens Inspectie Punt (BIP) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, zodat importgoederen als vis en vlees in Moerdijk gekeurd kunnen worden.

Foto René Schotanus

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -