Lehnkering geeft TeamCo vervolgopdracht voor gastanker

0

Lehnkering gaat door met de marktgeoriënteerde modernisering en capaciteitsuitbreiding van zijn vloot gastankers. Onlangs gaf het bedrijf opdracht aan TeamCo Shipyard voor de bouw van nóg een nieuwe gastanker, de LRG GAS 89.

De LRG GAS 87 werd ook door TeamCo gebouwd. (foto Lehnkering)

Het nieuwe schip wordt identiek aan de LRG GAS 88, die momenteel gebouwd wordt. Het wordt de achttiende tanker in de eigen vloot van Lehnkering. De bouw kost circa een jaar, zodat de gastanker in juli 2011 in de vaart wordt gebracht.
TeamCo Shipyard uit Heusden was ook al verantwoordelijk voor de bouw van of LRG GAS 87. Bureau Veritas is aangesteld als classificatiebureau (net als het geval was bij de LRG GAS 85, 86, 87 and 88).
De tanks van het dubbelwandige schip worden 33,60 meter lang, krijgen een diameter van 4,80 meter en een capaciteit van 582 kuub. Ze worden geschikt gemaakt voor het vervoer van diverse vloeibare gassen, zoals butadiene, butaan, propaan and propyleen. Het transport van ammonia and propyleenoxide is ook mogelijk.
Lehnkering is een van de grote logistieke dienstverleners van Noordwest- en Centraal-Europa. De jaaromzet is circa 550 miljoen euro. Er werken meer dan 2.600 mensen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.