LBC bouwt nieuwe steiger in Rotterdam

0

Het Havenbedrijf Rotterdam en tankopslagbedrijf LBC Tank Terminals hebben een overeenkomst gesloten voor het bouwen van een nieuwe steiger voor de LBC-terminal in de Botlek. Die is bedoeld om de verwachte toename van chemicaliën te kunnen verwerken.

De steiger zorgt voor vier extra ligplaatsen: twee voor zeeschepen en twee voor binnenvaarttankers. Hierdoor verviervoudigt de steigercapaciteit van de LBC-terminal. Er kunnen straks zeeschepen afmeren met een diepgang tot maximaal 13 meter.

De steiger wordt in twee fases gebouwd. De eerste fase met twee ligplaatsen is medio 2016 operationeel. De volledige steiger wordt begin 2017 opgeleverd. LBC is dan in staat om twee parceltankers tot 40.000 DWT tegelijk te behandelen.

LBC Tank Terminals is actief in Noord-Amerika, Europa en het Verre Oosten. Het Belgische opslagbedrijf heeft een totale opslagcapaciteit van 3 miljoen m³ voor vloeibare chemicaliën, petroleumproducten en smeeroliën. LBC Rotterdam is gespecialiseerd in de opslag van vloeibare chemicaliën en biedt extra services aan zoals blenden, formuleren en afvullen.

 

Groeiende import

‘Deze nieuwe steiger is de eerste en een zeer belangrijke stap in de expansie van onze terminal in Rotterdam’, aldus Luc Jorissen van LBC. ‘De groeiende import van vloeibare chemicalien naar Europa resulteert in een stijgende vraag naar opslagtanks in hubs zoals Rotterdam.’

Voor Havenbedrijf Rotterdam past de ontwikkeling in de ambitie om de nautische infrastructuur te versterken en de flexibiliteit en het serviceniveau van de Rotterdamse tankterminals te vergroten. Daarom investeert HbR mee in de steiger.

 

Extra opslagtanks

Tegelijkertijd met de nieuwe steiger investeert LBC in de uitbreiding van zijn Rotterdamse terminal tot een capaciteit van 250.000 m³. Dat is drie keer meer dan de huidige capaciteit. De eerste expansie van 36.000 m³ zal in de tweede helft van 2016 operationeel zijn.

Alle nieuwe tanks, waarvan een groot aantal in roestvrijstaal, worden uitgerust voor de opslag van een breed gamma vloeibare chemicaliën en krijgen dampverwerking en verwarming. Verder investeert LBC in de verbetering en uitbreiding van de bestaande tankwagen- en spoorverladingsinfrastructuur. Daarmee worden de afhandelingstijden aanzienlijk korter.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.