- Advertentie -
- Advertentie -

Koksmaatje

- Advertentie -

Delen

2-wekelijkse column, geschreven door Michel Gonlag.

Poetin probeert nu ook met zuiveringen zijn idool Stalin na te doen, wiens kok de grootvader was van Poetin wiens voormalige kok vorige week een wat lachwekkende opstand tegen Poetin begon en niet afmaakte. Vandaar die zuiveringen.
Het klinkt heel positief maar ‘zuive­ringen’ is een gek eufemisme (under­statement) voor het vermoorden van vermeende politieke tegenstanders. Stalin was er erg goed in. Als je de verkeerde aftershave op had, had je zo een showproces aan je broek en de executie volgde meestal een dag later. Dat zijn kok altijd de goede aftershave op had, is fijn voor hem maar wel jammer dat de wereld nu met de kleinzoon van die kok zit opgescheept.

Russische dictators zijn gewoon heel lief voor hun koks, want ook Jevgeni Prigozjin, eigenaar van de onsympathieke bende criminelen bekend als de Wagner-groep en vermaard cateraar van Poetins topontmoetingen, kwam spepel weg met zijn hoogverraad. Poetin schrok zo dat zijn (koks)maatje Prigozjin populairder bleek dan hij, dat hij hem vrolijk op de schouders sloeg en vroeg of hij bij de buurman verder wilde gaan spelen. Ik denk dat Stalin wel raad had geweten met Prigozjin die heeft toegegeven dat zijn trollenfabriek de Amerikaanse verkiezingen heeft beïnvloed en dat ook blijft doen. De FBI betaalt 250.000 dollar voor zijn gevangenneming. Denk niet dat het genoeg is.

Het toneelstuk ‘Poetin en zijn chef’ speelt zich af op hetzelfde conti­nent als waar een belevingsonderzoek onder beroepsschippers wordt gedaan in opdracht van Rijkswaterstaat. Zo wordt in elk geval de indruk gewekt dat er rekening wordt gehouden met de belangen en wensen van de schippers. Het kan ook betekenen dat Rijkswaterstaat gewoon geen mensen meer genoeg heeft om zelf te onderzoeken welke vaarwegen niet deugen. Dat zal ook wel. Een enquête is natuurlijk goedkoper dan vast personeel en bovendien leg je de bal (lees: verantwoordelijkheid) bij de gebruiker van de vaarweg. Jullie hebben de kans gehad, dus niet meer zeuren.

Poetin heeft de boot gemist door geen belevingsonderzoek onder zijn militair personeel te houden. Mooie enquête. Hoe groot schat je je eigen over­levingskans in de speciale operatie in Oekraïne (vul in onder A.) of bij een opstand tegen je regering (vul in onder B. en ga meteen door naar de vragen over Belarus)? O nee, dat is niet zijn eigen personeel, de moordenaars en verkrachters van de Wagner-Groep zijn extern ingehuurd.

Ook geen onbekend fenomeen bij RWS. Dat inhuren dan hè, en het gebrek aan personeel. Moordenaars en verkrachters horen hier nog steeds achter de tralies. Of hebben tenminste een elektronische enkelband. Zo beschaafd. Zo zuiver.

Michel Gonlag
- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -