IVW machtigt Register Holland voor inspecties

0

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft Register Holland gemachtigd om inspecties uit voeren voor de certificering van binnenvaartschepen. Het gaat om inspecties van sleep- en duwboten, passagiersschepen, veerponten en -boten, patrouille- en pleziervaartuigen, snelle schepen en drijvende werktuigen.

Register Holland, gevestigd in Enkhuizen en oorspronkelijk gespecialiseerd in de zeilvaart, is daarmee de eerste particuliere instelling die dergelijke inspecties mag uitvoeren. De komende maanden zullen meer bedrijven volgen.
Het gaat om een voorlopige aanwijzing. Het komende jaar moet Register Holland aantonen dat het de inspecties ook daadwerkelijk conform de eisen uitvoert. Gebeurt dat, dan wordt het bedrijf definitief een erkende keuringsinstantie.
Anders dan bij schepen die onder de klassenbureaus Bureau Veritas, Germanischer Lloyd en Lloyd’s Register vallen, geeft IVW nog wel zelf de certificaten af voor de schepen die door Register Holland geïnspecteerd zijn, Het is de bedoeling dat die bevoegdheid ook over gaat naar de particuliere instellingen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.