- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIstimewa mag onderhoud Brabantse en Midden-Limburgse kanalen doen

Istimewa mag onderhoud Brabantse en Midden-Limburgse kanalen doen

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud voor de bediening van de objecten in Noord-Brabantse en Midden-Limburgse kanalen gegund aan Istimewa. Het elektrotechnische installatiebureau uit Ritthem kwam uit de bus als de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vanaf juli 2020 is Istimewa verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud.

Het contract betreft het monitoren, smeren van bewegende onderdelen, verhelpen van storingen en herstellen van kleine gebreken. Istimewa voert de werkzaamheden uit op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering bij de bediencentrales, sluizen, spuiduikers, gemalen en bruggen. Het gaat om de Zuid-Willemsvaart, het Wilhelminakanaal, het Maximakanaal, de Noordervaart, het Markkannaal, de Amertak en het Kanaal Wessem-Nederweert.

Istimewa start in januari 2020 met de gebruikelijke overgangsperiode van een half jaar die Rijkswaterstaat hanteert om de continuïteit van het onderhoud te garanderen.

Bedieningstechniek

Bedieningstechniek behelst het gebied van de elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Het gaat om specialistisch werk dat wezenlijk verschilt van ‘groen’ en ‘grijs’ onderhoud. Rijkswaterstaat Zuid-Nederland brengt dit specialistische onderhoud onder in aparte onderhoudscontracten. Rijkswaterstaat Zuid-Nederland brengt dit specialistische onderhoud onder in aparte onderhoudscontracten.

Grootschalige vervanging of renovatie van aandrijfinstallaties en het moderniseren van de ICT vallen er niet onder. Dat wordt opgenomen in een nieuw integraal contract voor de Brabantse en Midden-Limburgse kanalen.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -