- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIntocht als eerbetoon aan 200 jaar vrijwillige redders

Intocht als eerbetoon aan 200 jaar vrijwillige redders

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 25 mei is het Nationale Reddingbootdag: de 45 reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij openen die dag hun deuren voor het publiek. In aanloop daarnaartoe voeren donderdag 23 mei dertig reddingboten met meer dan honderd vrijwilligers aan boord van IJmuiden naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Die intocht was een speciaal eerbetoon aan 200 jaar vrijwillige redders op het water. De KNRM viert dit jaar namelijk haar 200-jarig bestaan. Naast reddingboten van de KNRM zelf voeren ook reddingboten van zusterorganisaties uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland mee naar Amsterdam. Alle reddingboten zijn zaterdag 25 mei toegankelijk voor het publiek via Het Scheepvaartmuseum.

In de spotlights

Begeleid door vaartuigen van de politie en Port of Amsterdam voeren de reddingboten in linie richting Amsterdam. Het was een indrukwekkend schouwspel met speciaal erewater om de schepen en vrijwilligers te verwelkomen. Ook partners, medewerkers en donateurs waren bij de intocht aanwezig.

“Geweldig dat we met deze intocht het werk van onze vrijwilligers, al 200 jaar, extra in de spotlights kunnen zetten”, zei KNRM-directeur Jacob Tas. “Het is bovendien uniek dat ook onze internationale collega’s onderdeel zijn van deze bijzondere dag.”

De reddingboten van de KNRM en uit het buitenland komen aan bij Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. (foto KNRM / Nathan Reinds)

Boek en postzegel

Bij het Scheepvaartmuseum is speciaal voor deze gelegenheid een 250-meter lang ponton aangelegd. Vandaag (vrijdag 24 mei) wordt in het museum het eerste exemplaar van het jubileumboek uitgereikt én een speciaal postzegelvel van PostNL onthuld over 200 jaar KNRM.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -