Inspectie voor onderhoud aan Maxwell Taylorbrug in Veghel

0
De Maxwell Taylorbrug bij Veghel over de Zuid-Willemsvaart. (foto Rijkswaterstaat / Studio Retouched)

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat aannemer Dura Vermeer tussen april en augustus onderhoud uitvoeren aan de Maxwell Taylorbrug over de Zuid-Willemsvaart in Veghel.

De brug zal dan naar verwachting een aantal weken afgesloten zijn voor het wegverkeer. Of en hoeveel hinder er is voor de scheepvaart is nog niet bekend. Indien een stremming nodig is, zal die beperkt zijn, aldus Rijkswaterstaat.

Inspectie

De exacte werkperiode moet nog worden bepaald. Daarvoor wordt van maandag 24 januari tot en met woensdag 26 januari een gerichte technische inspectie uitgevoerd. Van dinsdag 25 januari 20.00 uur tot woensdag 26 januari 05.00 uur is de brug voor het wegverkeer afgesloten om het wegdek te meten.

De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten. De werkzaamheden aan de in 1969 in gebruik genomen Maxwell Taylorbrug worden uitgevoerd door aannemer Dura Vermeer. Ze bestaan onder andere uit het vervangen van asfaltverhardingen, voegovergangen, oplegblokken en het herstellen van de leuningen en de geleiderail.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.