- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInhijsen deuren Beatrixsluis uitgesteld vanwege wind

Inhijsen deuren Beatrixsluis uitgesteld vanwege wind

- Advertentie -

Delen

Het inhijsen van de derde en vierde sluisdeur voor de 3e kolk  van de Beatrixsluis in Nieuwegein is enkele dagen uitgesteld. Dat gebeurt dus niet op 13 en 14 september. Het laden van de deuren moest in Schiedam worden stopgezet vanwege de hevige wind.

De windvoorspelling voor maandagavond en dinsdag is ook niet gunstig. Het inladen is daarom uitgesteld naar woensdag 12 september, mits het weer het dan toelaat.
Na het laden is een dag nodig voor het transport naar Nieuwegein en een dag voor de opbouw van de kraan in Nieuwegein.

Woensdag wordt besloten wanneer de plaatsing gebeurt: begin volgende week of eventueel in het weekend. Ook dat is afhankelijk van weersvoorspellingen.

Brug beschikbaar

Deze deuren komen in de deurkassen van het binnenhoofd van de sluis aan de kanaal-/brugzijde. De lokale verkeersbrug is op de inhijsdagen beschikbaar voor voorbijgangers om een kijkje te nemen. Ook fietsers kunnen passeren. De plaatsing van deze twee deuren gaat volgens dezelfde methode als in augustus. Ook nu met behulp van een kraan die is verankerd aan een ponton. Het optillen gebeurt op dezelfde plek aan de Lekzijde. Verschil met sluisdeuren 1 en 2 is dat deze twee deuren ook de gehele 3e kolk in de lengterichting, dus 300 meter extra, moeten afleggen.

foto: Op maandagochtend was nog wel begonnen met het laden. Dat moest door de wind worden afgebroken. (foto Fons van Leusden)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -