Informatie over ms Speranza [Ingezonden]

0

In De Binnenvaartkrant van 22 juni stond een oproep om informatie over het ms Speranza. (in de serie Van de Andere Kant, red.) Ik weet dat T. Glashouwer vroeger samen met zijn moeder met een aakje of hagenaar van plusminus 100 ton voer.
Het zal eind in de 1950 zijn geweest dat ik toen nog bij mijn ouders aan boord in Stavoren op werf De Volharding was en Glashouwer naast ons stond. Dit scheepje is in de oude staat terug gebracht.
T.Glashouwer heeft toen de Speranza gekocht en voer daar alleen mee, meestal met kunstmest vanaf de Hooghovens. Ik kan haast wel met zekerheid zeggen dat de Speranza als thuishaven Genemuiden had, voordat Glashouwer het kocht. De naam van de eigenaar kan ik me niet meer herinneren.
Ik heb 34 jaar op de Oranjesluizen in Amsterdam gewerkt en heb Tjitte, zoals ik hem noemde, behoorlijk goed gekend. Enige jaren geleden waren wij bij onze neef met de Avontuur aan boord toen wij de Speranza nabij de Sneekersluis zagen liggen.
De familie Glashouwer komt naar ik meen uit Hindelopen, maar dat weet ik niet meer zo zeker. Het kan ook Workum zijn of Makkum, maar het meest voor de hand liggende is Hindelopen. Mogelijk weet Anton van der Werf van De Volharding meer.

Hopende toch iets te kunnen bijdragen aan de zoektocht,

Hartelijke groet,

H.Stroomberg
Harderwijk

♦ Kijk hier voor de reactie van Jan Knol.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.