Illegaal fuikfeest op Nieuwe Merwede

0

Zaterdagavond 8 augustus heeft de politie van Drechtsteden Binnen op de Nieuwe Merwede ter hoogte van de Zuidhaven tussen Dordrecht en de Biesbosch) een illegaal fuikfeest afgebroken.

De politie kwam in actie na meldingen van geluidoverlast en plaatste een bericht met foto op Facebook: “Wat we aantroffen verbaasde ons. Op drie naast elkaar liggende binnenvaartschepen werd door een groot aantal mensen gefeest waarbij op één van de schepen een DJ muziek draaide in een partytent.”

Circa 50 tot 60 pleziervaartuigen en zo’n 25 waterscooters lagen om de binnenschepen heen en in totaal deden ongeveer 350 mensen mee aan het feest. “In andere tijden wellicht een mooi beeld maar niet nu”, vond de politie. “Niet alleen werden de coronamaatregelen niet nageleefd, ook zorgden de feestgangers voor overlast en gevaarlijke situaties door met de waterscooters gevaarlijke capriolen uit te halen.”

De agenten beëindigden het feest en bekeurden de schippers van de binnenvaartschepen. Het vertrek verliep zonder problemen.

 

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in