Hongaar vaart stuurhut kapot tegen oude spoorbrug over IJssel

0

Vanochtend is een binnenschip op de IJssel tegen de onderkant van de oude spoorbrug  tussen Zwolle en Hattem gevaren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar de stuurhut van het schip raakte zwaar beschadigd.

Het dak van de stuurhut bleef na de aanvaring aan de brug hangen. Het treinverkeer is uit voorzorg een half uur gestremd. Het scheepvaartverkeer had geen hinder van het ongeval. De Waterpolitie maakt proces-verbaal op tegen de schipper en onderzoekt het ongeval.

Nóg een brug?
Het lege binnenvaartschip kwam uit Meppel en voer richting Deventer. De Hongaarse schipper verklaarde tegenover de Waterpolitie dat hij ter plaatse niet zo goed bekend is. Hij zag de nieuwe spoorbrug voor zich opdoemen en schatte in dat hij daar gemakkelijk onderdoor kon varen. Dat lukte ook maar hij had niet gezien dat er nog een tweede brug volgde, de oude spoorbrug.
Die zag hij pas toen het te laat was, waardoor de stuurhut de onderkant van de brug raakte. De stuurhut is ernstig vernield. De navigatieapparatuur bleef echter heel waardoor het schip nog wel zelfstandig kan varen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.