Hommage aan schilder Wim Vaarzon

0

‘Samen in de haven’ van Wim Vaarzon Morel jr.

De Nederlandse Vereniging van Zeeschilders exposeert vanaf 13 april in de Veerse Grote Kerk. Op die manier zetten ze de schijnwerpers  op Wim Vaarzon Morel jr. Hij deed, net zoals zijn grootvader en vader, zijn eerste teken- en schilderervaringen op in het Zeeuwse Veere. Het huis De Spieghel op de Kaai werd voor de drie generaties Vaarzon Morel de basis van waaruit hun artistieke aanleg werd gevoed.

Paarden, vissers en vissersschepen
Wim Vaarzon Morel werd geboren in 1931. Van jongs af was hij actief als beeldend kunstenaar en hij bouwde aan een omvangrijk oeuvre. Hij deelde de passie van zijn vader voor paarden, vissers en vissersschepen. Daarnaast is Wim reiziger in hart en nieren. In zijn werken zien we zijn drie inspiratiebronnen terug. Waar hij ook aanlandde op zijn reizen, hij kwam altijd wel een van zijn geliefde onderwerpen tegen.
De jaren beginnen te tellen. Daarom brengen de schilders en beeldhouwers van NVZ in een breed geschakeerde expositie een eerbetoon aan deze ‘erudiete kunstenaar’ onder de zeeschilders. Vanuit heel Nederland brengen zij hun recente inspiratie in maritieme verbeelding in een expositie samen onder de titel ‘Hommage van NVZ aan Wim Vaarzon Morel’.

Opening
De grote Kerk in Veere opent op 13 april 2012 om 16.00 uur haar deuren voor bezoekers, bewonderaars en verzamelaars om 16.30 uur zal, in het bijzijn van Wim Vaarzon en vele genodigden. Burgemeester Rob van der Zwaag tekent voor de opening.
De expositie duurt tot en met 13 mei. GalleryMaritime Middelburg, die diverse zeeschilders in zijn bestand heeft, is organisator van dit kunstevenement.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.