- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHbR zoekt Android-gebruikers om 4G-netwerken te testen

HbR zoekt Android-gebruikers om 4G-netwerken te testen

- Advertentie -

Delen

Het 4G-netwerk is nog maar net landelijk uitgerold of de snellere opvolger staat alweer voor de deur. 5G is de vijfde generatie van mobiele netwerken en is krachtiger dan zijn voorgangers, zowel in bandbreedte als qua toepassingsmogelijkheden.

Voor de uitrol van het nieuwe netwerk is het belangrijk om te weten wat de dekking is van het huidige 4G-netwerk. Zijn er nog plekken in het havengebied waar het bereik beter kan? Het Havenbedrijf Rotterdam is daarom een uitgebreide dekkingstest gestart. Met een speciale opstelling gaat het Havenbedrijf vanaf een patrouillevaartuig de 4G-netwerken testen. Maar het vraagt ook de hulp aan mensen uit de haven- en transportwereld.

 

Download de app

De test duurt tot 16 juli. Hij is alleen bedoeld voor gebruikers van een Android-telefoon. Om te helpen de dekking van het 4G-netwerk in het Rotterdamse havengebied goed in kaart te brengen, kunnen Android-bellers de app downloaden.

Het Havenbedrijf Rotterdam analyseert en bespreekt na afloop de gegevens. De privacy van deelnemers is gewaarborgd. De meetgegevens zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

 

Slimme, ‘connected’ haven van de toekomst

Op dit moment is 5G nog volop in ontwikkeling. In de havens van Groningen en in Amsterdam lopen al tests. Een uitrol van het 5G-netwerk in de Rotterdamse haven staat op zijn vroegst gepland vanaf 2020.

Havenbedrijf Rotterdam ziet deze ontwikkeling  als een belangrijk bouwblok voor de verdere digitalisering van de Rotterdamse haven. Onlangs is het Havenbedrijf Rotterdam met IBM een samenwerking gestart om de haven verregaand te digitaliseren en een Internet of Things-platform (IoT) te realiseren. Via het IoT platform gaat het Havenbedrijf de data, afkomstig van tal van sensoren, verzamelen en verwerken. Het initiatief gaat het 42 kilometer grote havengebied onder andere voorbereiden op autonome scheepvaart. Hoogwaardige en moderne mobiele netwerken spelen hier een belangrijke rol in.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -