- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsECT breidt fixed windows voor binnenvaart uit

  ECT breidt fixed windows voor binnenvaart uit

  - Advertentie -

  Delen

  Hutchison Ports ECT Rotterdam breidt de pilot met fixed windows voor binnenvaartschepen met grote call sizes uit. De proef startte in januari van dit jaar en is volgens de containerstuwadoor succesvol. Vandaar dat ECT nu een volgende stap zetten.

  Die volgende stap bestaat uit “het uitbreiden van het aantal deelnemers aan de pilot en het verder testen van aangescherpte en nieuwe spelregels”. De vaste venstertijden zijn bedoeld voor binnenvaartoperators die, zelfstandig of gezamenlijk, in staat zijn om in één keer een grote hoeveelheid containers te laten laden en/of lossen op een van de ECT-terminals. Tot nu toe waren er zes deelnemers.

   

  Betalen

  ECT gaat nu ook kijken “hoe goed partijen in staat zijn om gedurende een langere tijd te voldoen aan de vooraf gemaakte afspraken en hoe met afwijkingen wordt omgegaan”. Tijdens deze tweede fase van de pilot gaan de terminals ook toetsen of een meer commerciële relatie bijdraagt aan het verbeteren van het containervervoer via de binnenvaart. Uiteindelijk wil ECT de pilot met fixed windows omzetten in een premium service, waarbij betaald moet worden voor de gegarandeerde venstertijden.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -