- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenbedrijf Rotterdam start Havenomgevingsfonds 

Havenbedrijf Rotterdam start Havenomgevingsfonds 

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Rotterdam heeft een Havenomgevingsfonds opgericht. In dit fonds is jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving in de regio Rijnmond.

Gemeenten in de regio Rotterdam kunnen aanspraak maken op een bijdrage uit dit fonds. Boudewijn Simons, directeur Infrastructuur & Maritieme Zaken bij Havenbedrijf Rotterdam licht toe: “De regio Rotterdam en de haven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kunnen de sterke positie van de haven verder ontwikkelen als we er ook voor zorgen dat de regio een fijne plek blijft om te wonen, te werken en te vestigen. Havenbedrijf Rotterdam wil daar graag aan bijdragen. Dit fonds is daar een voorbeeld van.”

Woon- en leefklimaat

Al geruime tijd wordt binnen het Rotterdamse havengebied gewerkt met een dubbele doelstelling: het ontwikkelen van de Rotterdamse haven én het gelijktijdig verbeteren van het woon- en leefklimaat. In de herijkte Havenvisie is dit in 2019 verder uitgewerkt.

Tot vorig jaar bestond het BRG-programma (Bestaand Rotterdams Gebied). Dit programma was opgezet door onder andere het Rijk, Provincie Zuid-Holland en de Stadsregio Rotterdam en financierde projecten die de leefomgevingskwaliteit verbeterden. Met het stoppen van het BRG heeft Havenbedrijf Rotterdam besloten tot oprichting van het Havenomgevingsfonds.

Havenomgevingsfonds

Gemeenten uit de regio Rotterdam kunnen bij het fonds projecten indienen die een bijdrage leveren aan de ruimtelijke of de milieukwaliteit. Bij milieukwaliteit gaat het concreet om onderwerpen als luchtkwaliteit, geluidhinder, stank, bodem- en waterkwaliteit. Bij ruimtelijke kwaliteit om onderwerpen als (sociale) leefbaarheid, landschap, natuur en biodiversiteit, en gezondheid van de regio Rotterdam. De bijdrage uit het Havenomgevingsfonds is maximaal 40 procent van de totale projectkosten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -