- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStudio Piet Boon ontwerpt houseboats voor Davy & Ørsted

Studio Piet Boon ontwerpt houseboats voor Davy & Ørsted

- Advertentie -

Delen

Davy & Ørsted presenteert een serie houseboats ontworpen door Studio Piet Boon. Het Amsterdamse bedrijf, vooral bekend van zijn sloepen, speelt ermee in op de groeiende vraag naar vaarbare houseboats die een mix van recreatie en wonen leveren.

“Bij Davy & Ørsted eren we het innovatieve erfgoed van aluminium pioniers Sir Humphry Davy en Hans Christian Ørsted, dat de basis vormt van onze houseboats”, zegt Tim Klijn, oprichter en verantwoordelijk voor productontwikkeling bij D&Ø Houseboats. “Met behulp van gerecycled aluminium en een cradle-to-cradle-benadering brengen we een eerbetoon aan deze pioniers en geven tevens prioriteit aan duurzaamheid.”

Toevluchtsoord te midden van de natuur

“Elk ontwerp omvat ons streven naar kwaliteit, elegantie en innovatie, waarbij elk detail bijdraagt aan een verrijkte leefervaring”, aldus Piet Boon. Dat geldt volgens de Nederlands meubel- en interieurontwerper ook voor de D&Ø Houseboats. De esthetiek is gericht op een duurzame toekomst.

“Onze houseboats bieden niet alleen accommodatie; ze creëren een uitzonderlijk toevluchtsoord te midden van de natuur”, zegt Theo Pauw, oprichter en marketingmanager van D&Ø Houseboats. “Ontworpen voor recreatie, flexibel werken of wonen, bieden onze houseboats een ongeëvenaarde ervaring waar de vrijheid van het water het comfort van thuis ontmoet.”

Ze worden aangedreven door de zon en hebben een elektrische voortstuwing. De houseboats hebben ook een zelfvoorzienend watersysteem, zodat de eigenaren zich off-grid kunnen redden.

(illustratie Davy & Ørsted)

Elegantie van een jacht

De benadering van Studio Piet Boon voor het ontwerp van de D&Ø Houseboats is gebaseerd op “een delicate balans waarin functionaliteit van een recreatief vaartuig harmonieus samenvloeit met de elegante schoonheid van een jacht”, omschrijft Davy & Ørsted de nieuwe serie. “Een combinatie van zachte rondingen en architectonische finesse resulteert in een silhouet dat zowel kracht als gratie uitstraalt. De ontwerpfilosofie omarmt integratie en harmonie, waarbij zachte lijnen en doordachte verhoudingen een serene leefervaring op het water bieden.”

Er zijn drie varianten. De Comfort 65 heeft een oppervlakte van 65 vierkante meter, met een ruime woonkamer, een luxe keuken en de flexibiliteit van éé​​​​n of twee slaapkamers, geschikt voor twee tot vier personen. Het luxueuze bovendek biedt een panoramisch uitzicht, luxe ligbedden en een comfortabel eetgedeelte.

De Elegance 65 biedt alle kenmerken van de Comfort 65 en heeft daarnaast een stijlvol overdekt dakterras. De opbouw biedt tevens ruimte voor zonnepanelen.

De Prestige 100 biedt 100 vierkante meter en plaats aan vier tot zes personen. Het hoofddek beschikt over “weelderige leefruimtes”, een luxe keuken en de optie van twee of drie slaapkamers. Dankzij de schuifpuien gaat het interieur harmonieus over in een buitenterras. Het bovendek beschikt over een luxe hoofdslaapkamer met panoramisch uitzicht, een sauna en buiten een loungeruimte met ligbedden.

De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -