- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGVT verkoopt logistieke divisie, legt focus op inland terminals

GVT verkoopt logistieke divisie, legt focus op inland terminals

- Advertentie -

Delen

Het Franse beursgenoteerde bedrijf ID Logistics neemt GVT Transport & Logistics in Tilburg over. Dat is de divisie van GVT Group of Logistics die zich bezighoudt met wegtransport en opslag. GVT blijft eigenaar van BTT Multimodal Container Solutions. Daartoe behoort onder meer de Barge Terminal Tilburg. Directeur-eigenaar Wil Versteijnen blijft daar actief.

GVT Transport en Logistics beschikt over 285 eigen trucks, twaalf vestigingen met in totaal 200.000 m2 opslag en 750 medewerkers in dienst. ID Logistics heeft meer dan 340 vestigingen in zeventien landen, met een totale oppervlakte van 6 miljoen m² in magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID Logistics heeft 21.500 werknemers.

Het beursgenoteerde Franse ID Logistics heeft voor de Benelux een vestiging in Tilburg, waar ook het hoofdkantoor van GVT zit. De bedrijven werkten al jaren samen. Dat blijft zo voor de multi- en intermodale diensten via de inland terminals van BTT in Tilburg, Einhoven en Weert. De transactie is nog wel onder voorbehoud van de goedkeuring van de Nederlandse toezichthouders op het gebied van fusies en overnames.

Multimodaal

“In de afgelopen vijftien jaar hebben we met GVT Transport & Logistics, onder andere door overnames, een duurzaam fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs op een zestal locaties in de Benelux”, licht CEO Wil Versteijnen van GVT Group toe. “De warehouse-activiteiten van GVT sluiten aan op onze multimodale- en transportactiviteiten. In de sterk veranderende en uitdagende markt is het belangrijk om goed positie te bepalen. We vinden het immers van groot belang dat we onze klanten ook in de toekomst zelf kunnen blijven bedienen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat deze stap van nog grotere meerwaarde gaat zijn voor bestaande en nieuwe klanten. Met de overname door ID Logistics zijn er in de toekomst meer mogelijkheden tot internationale groei. Dankzij de bestaande succesvolle samenwerking ben ik er daarbij van overtuigd dat de huidige hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet.”

Benelux

CEO Eric Hémar van ID Logistics is blij met de overeenkomst: “Dankzij deze overname zal ID Logistics Benelux een belangrijke speler worden op de Beneluxmarkt en dan met name in Nederland. Hiermee kunnen we een volledig dienstenpakket aanbieden aan onze bestaande en toekomstige klanten. Ik ben er zeker van dat de GVT-medewerkers een mooie toekomst tegemoet gaan met de ID Logistics Group waarbij zij hun knowhow op grote schaal kunnen ontwikkelen.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -