- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritieme Erepenning voor MARIN

Maritieme Erepenning voor MARIN

- Advertentie -

Delen

Onderzoeksinstituut MARIN heeft vandaag (11 november) de Maritieme Erepenning van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) ontvangen. Dat gebeurde op het symposium ‘One step beyond’.

De KIVI-afdelingen Maritieme Techniek en Offshore Techniek kennen de Maritieme Erepenning elke twee jaar toe aan een persoon, afwisselend in de maritieme en de offshore-sector. De onderscheiding is bedoeld voor personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van maritieme techniek. Bij het toekennen van de penning ligt het accent op de capaciteiten als ontwerper, constructeur, wetenschapper, onderzoeker of ondernemer. De laureaat moet baanbrekend, origineel of briljant werk hebben verricht en een grote bijdrage hebben geleverd aan de sector.

Hele bemanning

Bij de keuze voor MARIN heeft de jury de maatschappelijke relevantie van het presteren van het instituut zwaar laten meewegen. De uitreiking vond op 11 november plaats bij het MARIN in Wageningen. De penning werd uitgereikt door Thecla Bodewes, boegbeeld van Topsector Water & Maritiem.

Het succes van MARIN valt niet toe te schrijven aan één persoon, aldus KIVI. “De kracht van het instituut staat door de samenwerking van de onderzoekers. In de harde wereld van golven, wind en water is het de hele bemanning die het schip doet varen, zo gaat het ook bij MARIN. En met die wetenschap gaat voor het eerst de erepenning naar een geheel instituut.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -