- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOnderhoud en stremming Sluis II (Wilhelminakanaal) is gestart

Onderhoud en stremming Sluis II (Wilhelminakanaal) is gestart

- Advertentie -

Delen

Op 19 juni zijn de werkzaamheden begonnen in en bij Sluis II in het Wilhelminakanaal in Tilburg. Het gaat om het vervangen van damwanden aan de oevers en om onderhoud aan Sluis II en het spuiwerk. Het werk duurt tot en met september. De scheepvaart krijgt te maken met een tijdelijke stremming en zal moeten omvaren.

Aannemerscombinatie Hakkers-Beens vervangt de damwanden in de oevers van het Wilhelminakanaal ter hoogte van Sluis II. Deze werkzaamheden duren tot en met september van dit jaar. De huidige damwanden in het Wilhelminakanaal zijn aan vervanging toe, doordat ze verouderd zijn. Anders zouden taluds en bermen in de toekomst kunnen afschuiven. In de plaats van de verouderde damwanden komen nieuwe stalen constructies.

Kolk

Een andere aannemer, Van Doorn, start begin juli met onderhoud aan de kolk van Sluis II. Deze klus duurt tot begin augustus. Het werk behelst onder meer het herstellen van het voeg- en metselwerk in de kolk. Ook vindt er onderhoud plaats aan de hefschuif in het spuiwerk. Daarnaast herstelt de aannemer de spuiconstructie.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -