- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGrote order voor Luyt uit Engeland

Grote order voor Luyt uit Engeland

- Advertentie -

Delen

De Engelse werf en hoofdaannemer Parkol Marine heeft bij Scheepswerf en Machinefabriek Luyt in Den Oever een grote order geplaatst. Het gaat om het ontwikkelen en leveren van twee identieke vislieren met pneumatische bediening, twee rvs ankerlieren, vier rvs loslieren, het volledige tuigageplan inclusief de levering van lummels, gieken en masten. Ze zijn bestemd voor twee Engelse viskotters die in aanbouw zijn voor Interfish. Het gaat om nieuwe boomkorkotters.

Luyt lift naar eigen zeggen mee op de investeringsgolf die momenteel in de Engelse visserij aan de gang is. Er worden meer opdrachten verwacht uit de Engelse visserijsector. De Engelse overheid stimuleert vernieuwing van de vloot met subsidie voor maatregelen om de veiligheid aan boord te verbeteren en energiezuiniger te vissen.

Brexit

“Interfish heeft onze werf destijds benaderd om de nieuwbouw van beide schepen in Den Oever te realiseren”, vertelt Jacoline Luijt. “Onze kennis en ruime ervaring in ontwerp, nieuwbouw, afbouw en klasse specificaties voor Engelse gevlagde viskotters die door Luyt in de vaart zijn gebracht, zoals de BM-100 en crabber vivier E-1, is een groot voordeel voor klanten. Complexe en wisselende regelgeving als gevolg van de Brexit was voor Interfish doorslaggevend om de nieuwbouw van deze twee nieuwe schepen toch in Engeland te laten plaatsvinden.”

Door jarenlange ervaring met Luyt-lieren op hun vloot heeft Interfish er wel voor gekozen beide schepen uit te rusten met lieren en masten die zijn ontwikkeld en geproduceerd door het bedrijf in Den Oever. Jacoline Luijt: “Met deze leveringen krijgen de twee nieuwe Engelse schepen toch een Wieringer tintje. Dat is gezien de huidige roerige tijden binnen de visserij en snel stijgende staalprijzen in de maakindustrie geen vanzelfsprekendheid. We zijn Interfish zeer erkentelijk voor hun keuze voor Luyt en de mooie opdracht.”

Vislieren met bouwnummer 1135 en 1136 in aanbouw. (foto’s Luyt)

Trommellieren

Beide kotters worden uitgerust met 8-trommel Luyt-vislieren, inclusief schommelassen van eigen fabricaat. Er is vooraf veel overleg met Luyts verkoop- en engineeringsafdeling gepleegd om een hoogwaardige vislier uit te werken passend bij de specificaties van de schepen.

De opdracht geeft veel manuren werk in de draaierij en lierafdeling maar levert Luyt ook extra – internationale – erkenning op voor producten waar het bedrijf zich in onderscheidt: lieren. De Engelse order is een vervolg op de serie grote lieren die Luyt in 2021 heeft geproduceerd en geleverd aan een reeks Belgische nieuwbouwschepen en Schotse schepen.

Meer dan 1.100 lieren zijn er in de afgelopen zestig jaar door LUYT in eigen beheer ontworpen, ontwikkeld, gefabriceerd en geplaatst aan boord van vele type schepen in binnen- en buitenland. De nieuwste lieren voor Interfish hebben bouwnummer 1135 en 1136.

Trekkracht naar keuze

Door de ervaring in de visserij levert Luyt ook lieren voor de sleepvaart en baggersector, de offshore en overige beroepsvaart. Met trekkracht naar keuze.

“De kwaliteit van het eigen fabricaat dat bij ons in de machinefabriek geheel op maat wordt ontwikkeld en wordt gefabriceerd alsook de goede service van ons familiebedrijf zijn belangrijke pluspunten. Onze monteurs reizen naar alle windstreken. Ook voor service en reparaties aan andere merken lieren kan men bij Luyt terecht.”

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -