- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRWS start groot onderhoud aan tien Zeeuwse voorhavens

RWS start groot onderhoud aan tien Zeeuwse voorhavens

- Advertentie -

Delen

Half april begint Rijkswaterstaat met groot onderhoud aan tien Zeeuwse voorhavens. Eerst zijn de Kreekraksluizen, Vluchthaven Tholen en sluiscomplex Hansweert aan de beurt. Later volgen ook de voorhavens van de Bergsediepsluis, Grevelingensluis, Katse Heule, Postbrug, Vlakebrug, Slaakbrug Tholen en de Zandkreeksluis.

Rijkswaterstaat renoveert de steigers en geleidewerken, controleert en conserveert de constructies, vervangt onderdelen door duurzamer materiaal. Daarmee moet de levensduur met ten minste 25 jaar worden verlengd.

De Kreekraksluizen. (foto Rijkswaterstaat)

Bereikbaar Zeeland

‘In deze voorhavens bereiken verschillende onderdelen het einde van hun levensduur”, vertellen uitvoerder Gerard Visser en omgevingsmanager Eline de Witte van aannemer De Klerk. “Met name de beschermlaag van steigers en geleidewerken is aan vervanging toe. Je ziet vooral aan de windkant dat de verflaag hier wat dunner wordt. Daarom verwijderen we de huidige laag en brengen we een nieuwe aan, die weer jaren mee kan.”

De werkzaamheden duren tot 2023. Ze zijn onderdeel van het project Samen werken aan een bereikbaar Zeeland. Rijkswaterstaat investeert de komende jaren fors in het onderhoud aan een groot aantal bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland.

Meer informatie is te vinden in de nieuwste editie van online magazine Bereikbaar Zeeland.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -