- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsStentec biedt ook CoVadem-module Smart Navigation

  Stentec biedt ook CoVadem-module Smart Navigation

  - Advertentie -

  Delen

  CoVadem Services en Stentec Navigation zijn een samenwerking aangegaan. De CoVadem Smart Navigation-module is daardoor sinds begin maart als extra service beschikbaar voor beroepsschepen die varen met WinGPS Inland Navigation, het navigatieprogramma van Stentec. Die profiteren daarmee in hun elektronische vaarkaart van actuele informatie over de waterdieptes op de Waal en de Rijn.

  Stentec is daarmee de derde leverancier die de Smart Navigation-module heeft opgenomen in zijn Inland ECDIS-viewer. Periskal en Tresco Engineering bieden die optie sinds het najaar van 2020 aan.

  Abonnement

  Smart Navigation maakt de actuele waterdiepten ter plekke zichtbaar in de Inland ECDIS-viewer in het stuurhuis. CoVadem brengt die essentiële informatie in kaart door een varend meetnet van aangesloten schepen. De gegevens van de dieptemeters van inmiddels meer dan 250 schepen worden centraal verwerkt, geanalyseerd en verrijkt. De informatie die zo ontstaat, ontvangen schippers via een dagelijkse update van de dieptedata aan boord, gevisualiseerd in de vaarkaart.

  “Voor het afsluiten van het abonnement hoeft een scheepseigenaar niet actief mee te doen met ons varend meetnet”, zegt Henk van Laar van CoVadem Services. “Het schip hoeft zelfs niet over een dieptemeter of beladingsmeter te beschikken. Je kunt ook alleen de waterkaart afnemen. Die informatie komt dan rechtstreeks in de elektronische vaarkaart in het stuurhuis.”

  Actueel en automatisch

  De dagelijkse update van de waterdieptes en de verwerking daarvan in het Inland ECDIS-systeem gebeurt automatisch voor klanten die gebruikmaken van Stentecs Inland Updateservice. Het Nederlandse bedrijf, gevestigd in het Friese Heeg, begon in 1999 met het maken van navigatiesoftware. Eerst voor de recreatievaart maar sinds vier jaar heeft Stentec met WinGPS Inland Navigation een specifieke oplossing voor de beroepsvaart. Het aantal klanten in die doelgroep groeit.

  Smart Navigation kan die ontwikkeling versterken, want de module is een welkome aanvulling, vertelt directeur Sime Baricevic. “Klanten vragen erom. Helemaal als ze veel varen in gebieden waar droogte regelmatig aan de orde is. Niet alleen om veiliger te varen, maar ook om te weten of ze nog extra tonnen of een extra container kunnen laden.”

  Innovaties

  Het imago als innovatief bedrijf maakt Stentec ook in de samenwerking met CoVadem waar. Sime Baricevic: “We hebben bijvoorbeeld voorspellingen van waterstanden in onze software verwerkt, gecombineerd met de data van CoVadem. Onze klanten kunnen in de  nieuwste versie 5 dagen vooruit de voorspellingen bekijken”.

  “We werken ook aan nieuwe functies op het gebied van CO2-reductie en brandstofverbruik. Net als CoVadem. Op onderdelen daarvan kunnen we vast ook van elkaar leren. Dan versterken we samen de innovatie van onze diensten en producten.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -