- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroningen kijkt uit naar 15e editie WinterWelVaart

Groningen kijkt uit naar 15e editie WinterWelVaart

- Advertentie -

Delen

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december vindt in Groningen WinterWelVaart plaats. Voor het sfeervolle evenement meren zo’n twintig verlichte, historische schepen af bij de Hoge, Lage en Kleine der A. De binnenstad staat bol van muziek, optredens, verhalen en een sfeervolle wintermarkt.

WinterWelVaart is gratis toegankelijk. Op de schepen, de kades, in Museum aan de A en de Akerk zijn verschillende optredens. Voor kinderen zijn er naast het bekende mastklimmen op de Jantje workshops en een speurtocht in het museum.

(foto Stef Steneker)

Zoutkamp

WinterWelVaart is een samenwerking van Museum aan de A, Vereniging Historische Zeilvaart Groningen en Buurtvereniging A-Kwartier. Dit jaar wordt het programma mede verzorgd door de Akerk, Noordstaat, Usva, Pittig Gekruid, Het Resort, Clash Events, 3 voor 12 Groningen, Werf Wolthuis en Visserijmuseum Zoutkamp. Het festival krijgt financiële steun van gemeente Groningen, gemeente Het Hogeland, gemeente Midden-Groningen, provincie Groningen en anderen.

Op zaterdag 10 december is een deel van de historische schepen al te bewonderen in Zoutkamp, het vissersdorp met de kleurige havenpakhuizen en bij één van de oudste scheepswerven in de provincie: Werf Wolthuis in Sappemeer.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -