- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroen licht voor fusie havens Antwerpen en Zeebrugge

Groen licht voor fusie havens Antwerpen en Zeebrugge

- Advertentie -

Delen

De Belgische mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven voor de fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge.

Volgens de mededingingsautoriteit zal dit niet tot een marktverstoring leiden. De fusie kan nu verder juridisch worden afgewikkeld. Dat zou in april afgerond moeten zijn.

Begin 2021 hadden de raden van bestuur van de beide havenbedrijven en de stadsbesturen hun goedkeuring verleend voor de fusie. ‘Port of Antwerp-Bruges’ wordt een NV met de steden Antwerpen en Brugge als aandeelhouders. Antwerpen krijgt 80,2 procent van de aandelen en Brugge de overige 19,8 procent.

Grootste containerhaven

De havens gaan samen één bedrijf vormen met een gezamenlijke leiding, financieel beleid en strategie. Op die manier willen ze hun positie als logistiek, maritiem en industrieel centrum versterken. Niet alleen in Vlaanderen en België maar ook op Europees en mondiaal vlak.

De havens vullen elkaar goed aan. Antwerpen is sterk in containers, breakbulk en chemische producten en Zeebrugge in roro, containers en vloeibaar aardgas. Qua tonnage wordt de nieuwe fusiehaven de grootste containerhaven in Europa. Ook op roro- en breakbulkgebied gaat hij tot de Europese top behoren.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -