- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeesluis IJmuiden opent op 26 januari

Zeesluis IJmuiden opent op 26 januari

- Advertentie -

Delen

De grootste zeesluis ter wereld is klaar voor gebruik. Koning Willem-Alexander opent de Zeesluis IJmuiden op woensdagmiddag 26 januari.

De nieuwe, grotere zeesluis vervangt de Noordersluis uit 1929 en zorgt ervoor dat grotere schepen getijdeonafhankelijk het sluizencomplex IJmuiden kunnen passeren. Zeesluis IJmuiden is 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep.

Na de opening van Zeesluis IJmuiden spreekt Koning Willem-Alexander onder meer met enkele betrokkenen: bouwers, bewoners en vertegenwoordigers van het havenbedrijfsleven.

Afgerond

Het project Zeesluis IJmuiden is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam samen met Port of Amsterdam en de gemeente Velsen. Zeesluis IJmuiden is gebouwd door aannemersconsortium OpenIJ in opdracht van Rijkswaterstaat. Het project is medegefinancierd vanuit het CEF-fonds (Connecting Europe Facility) van de Europese Unie.

De bouw van de zeesluis is in juli 2016 gestart en augustus 2021 afgerond. Daarna volgde een periode van oefenen en testen door alle partijen die met de zeesluis gaan werken zoals de bedienaars, de loodsen, de slepers en de vletterlieden. Ook is er geoefend met de hulpdiensten.

De opening van Zeesluis IJmuiden is op 26 januari van 14.45 tot 15.30 uur online te volgen via www.openingzeesluisijmuiden.nl.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -