- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGestraft door onkunde overheid – deel 2

Gestraft door onkunde overheid – deel 2 [INGEZONDEN]

- Advertentie -

Delen

Schipper Daniel Frerichs uit Gorichem stuurde 28 april een ingezonden brief in over de nieuwe regelgeving en handhaving tegen schepen die langer dan zeven dagen een ligplaats bezetten op het Merwedekanaal. Nu klimt hij weer in de pen.

Het is nu een aantal dagen geleden dat ik mijn verhaal heb geschreven. Ik heb dit verhaal gemaild naar De Binnenvaartkrant, Scheepvaartkrant, Schuttevaer, de burgemeester van Gorinchem, wethouders van Gorinchem, gemeente Gorinchem, ChristenUnie, D66, Gorinchem Solidair, GroenLinks, PvdA, SGP, Stadsbelang, SP en twee plaatselijke kranten. Tot nu toe heeft nog niet iedereen gereageerd maar er schijnt wel iets in beweging gezet te zijn. Maar juist omdat nog niet iedereen luistert schrijf ik een vervolg en blijf ik dat doen zolang ik er een platform voor krijg en zo lang er niets gebeurt aan het ligplaatsbeleid.
Dit verhaal wordt iets politieker maar wel op mijn simpele manier. Trouwens ook jullie die niets met de vaart te doen hebben zouden dit moeten lezen. In de loop van het verhaal begrijp je waarom.

Eigenlijk wil ik beginnen met een stuk geschiedenis uit mijn geboorteland, Duitsland. Het begint circa honderd jaar geleden. In het land worden de rijken steeds rijker en de armen steeds armer. Het volk werd van zijn vrijheid beroofd en niemand luisterde naar hen, tot plusminus tachtig jaar geleden. Toen kwam er een Oostenrijker, een man met een gek kapsel. Die sprak de taal van de kleine man. Hij wist ook wat zij wilden horen en zei dat dus ook. Hij had ze dus achter zich staan.
Maar nu had hij ook een schuldige nodig en ook die was snel gevonden. De overheid, omdat ze niet luisterde. En een groep mensen met een “andere” geloofsrichting , want deze mensen hadden geld en geld was macht. Door zijn mooie praatjes, het aanwijzen van schuldigen voor het feit dat het slecht met het volk ging, is deze man snel aan de macht gekomen.
Een bekend verhaal? De ramp die volgde is iedereen bekend.

Terug naar 2014. Ons is veel onrecht aangedaan maar wij hebben het gepikt want niemand wilde naar ons luisteren. Maar nu komen ze aan onze vrijheid en ons gezin, dat kunnen en willen wij niet accepteren. Weer luistert niemand.
Als jij, daar achter de computer, of jij, met de krant in je hand nou denkt: ”Haha, ik niet want ik zit niet in de vaart”, moet ik je zeggen: wees niet zo naïef! Hoe lang denk je dat het duurt tot tegen de vrachtwagenchauffeur of de camper gezegd wordt: ”Je mag hier niet staan want je was hier van de maand al.” Of dit overkomt je: je rijdt met je auto naar de stad en bij de parkeergarage krijg je te horen “Nee, want jij was hier gisteren al.”
Je denkt dat dit niet gaat gebeuren? Nou dat dachten wij ook over onze ligplaatsen.
Maar het kan nog simpeler: mag je nog overal roken waar je wil? Mag je nog vrij kiezen naar welk ziekenhuis je wilt? Kijk dus ook naar jouw vrijheid!

De mensen die ik weleens op straat spreek hebben ook al de schuldigen ervoor gevonden. De overheid en “vreemde” mensen, die in hun ogen alles mogen en voor elkaar krijgen. Hé, krijg nou niets. Nou ontbreekt alleen nog een man met een gek kapsel die wel naar ons luistert, onze taal spreekt en zegt wat wij willen horen . Of is die er al 😉
Hé lieve overheid, politici en wat daar nog zo zit, zijn jullie nog steeds niet wakker? Dan hebben wij hier nog wat voor jullie. Jullie zijn door ons in dienst genomen, dus horen ook voor ons te werken.
Het is toch te gek voor woorden dat jullie zelf bepalen hoeveel geld jullie verdienen. Als mijn matroos naar mij toekomt en zegt: ”Zo, ik krijg nu een loonverhoging”, terwijl hij niet zijn werk doet, dan weet ik wel wat ik doe. Wat jullie doen is werkweigering, en in ons vak, ik denk zelfs in elk vak, is dat een reden voor ontslag.
Dus ik raad jullie aan: word wakker, sta op, ga na buiten en spreek met ons, de bevolking, en doe jullie werk want anders worden jullie door ons ontslagen. Als jullie nou eindelijk wakker zijn en een discussie gestart zijn in jullie mooie overheidsgebouwen die door onze inzet bij de Deltawerken nog droog staan, heb ik nog een tip voor jullie.

Kom niet met het argument “voor de veiligheid van doorgaand verkeer” of “schepen zijn gebouwd om te varen”, want auto’s zijn gebouwd om te rijden en die staan ook overal geparkeerd. En juist door deze geparkeerde auto’s kunnen ambulance, brandweer en politie soms niet bij hun bestemming komen.
Op 5 mei hebben we met z’n alle met trots de vlag gehesen en onze bevrijding gevierd. maar waar is onze vrijheid nu waar ons ouders of grootouders zo voor gevochten hebben?

Daniel Frerichs

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -