- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGerenoveerde Themis II vaart weer uit

Gerenoveerde Themis II vaart weer uit

- Advertentie -

Delen

Studenten van GO! De Scheepvaartschool in Antwerpen kunnen weer gebruik maken van hun opleidingsschip Themis II. De afgelopen maanden vonden aan het schip reparaties verbeteringen plaats.

De Themis II is een 54 jaar oude voormalige kempenaar. Die werd in 2001 eigendom van de Vlaamse overheidsrederij VLOOT en in 2002 omgebouwd tot opleidingsschip. Hij speelt een belangrijke rol in de opleiding van jonge binnenschippers.

Scheepvaartschool

GO! De Scheepvaartschool in Antwerpen verzorgt als enige secundaire school in Vlaanderen binnenvaartonderwijs. In gesprek met de Antwerpse regionale zender atv vertelde schooldirecteur Roel Buisseret: “De binnenvaart groeit enorm en vormt een uitstekende oplossing tegen filevorming op de wegen. Tegelijk kampt de sector met een personeelstekort. Wij helpen graag bij het opleiden van jonge binnenschippers.”

“Daarbij is een opleidingsschip noodzakelijk. Je kunt veel doen met kleine praktijkoefeningen en theorie op school, maar je hebt een schip nodig om praktijkervaring op te doen aan boord.”

Onzekere toekomst

In 2017 was de toekomst van de Themis II onzeker. Er was een grote onderhoudsbeurt nodig, die GO! De Scheepvaartschool niet alleen kon betalen. VLOOT besloot daarop de klus te voorfinancieren. De school moet de helft van de kosten (246.000 euro) terugbetalen.

Het werk werd in Nederland uitgevoerd. Scheepswerf Kooiman Hoebee in Dordrecht verrichte de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, waaronder het reinigen, herstellen en schilderen van de romp in een droogdok. De vervanging van de vloer in het schip werd gedaan door Kranendonk uit Rotterdam.

Foto: GO! Scholengroep Antwerpen

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -