- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGaastmeer verjongt directie bij 25-jarig bestaan

Gaastmeer verjongt directie bij 25-jarig bestaan

- Advertentie -

Delen

In 1994 richtten Hans Ritzema en Heine Deelstra scheepsbouwkundig ontwerpbureau Gaastmeer op. De afgelopen 25 jaar is het bedrijf gegroeid en is er veel veranderd in de jacht- en scheepsbouw. Zes ervaren ontwerpers en ingenieurs werken nu dagelijks aan uiteenlopende projecten voor werven, bedrijven en particulieren. Bij de bloeiende onderneming in het gelijknamige Friese dorp staat de volgende generatie klaar om voort te bouwen.

Roel Ritzema (32) en Jorgen Brand (38) treden toe tot de directie, Heine Deelstra staat zijn stoel af, maar Hans Ritzema blijft. “Ik heb alle vertrouwen in Roel en Jorgen”, zegt hij. “Maar ik vind het werk nog leuk en wil graag mijn kennis en ervaring blijven inzetten voor het bedrijf.”

Van papier naar 3D

In de beginjaren lagen er op de bureaus papier, linialen, pennen en potloden. Met de hand tekenden Hans en Heine de ontwerpen. Nu staat de ‘stuurhut’ van Gaastmeer vol met beeldschermen en wordt het tekenwerk veelal in 3D gedaan.

Jorgen is al dertien jaar verbonden aan Gaastmeer, Roel ruim anderhalf jaar. “Ik weet inmiddels precies hoe het hier reilt en zeilt”, zegt Jorgen. “In de afgelopen dertien jaar heb ik twee jaar bij een bedrijf in Noorwegen als stabiliteitspecialist gewerkt. Ik kwam terug om wijsbegeerte te studeren. De studie combineerde ik met parttime werken bij Gaastmeer, maar de laatste vier jaar werk ik weer fulltime.”

Roel heeft zich aan TU Delft bekwaamd in de maritieme techniek. “Ik wilde niet meteen bij mijn vader in de zaak en heb eerst bijna vier jaar bij DEKC Maritime in Groningen gewerkt. Daar deed ik de naval architecture van grote offshore-schepen – zeer specialistisch werk.”

Honderden schepen

Gaastmeer is laagdrempelig, klanten hebben een vast aanspreekpunt en de aanpak is pragmatisch. Het ontwerpen van een schip is zeer complex, maar klanten worden stap-voor-stap begeleid tijdens het hele proces.

“Vanaf de start leveren we aan iedereen maatwerk, met kwaliteit en een praktijkgerichte instelling als onze sterke punten”, zegt Hans. “We hebben zoveel ervaring opgedaan de afgelopen 25 jaar dat we altijd kunnen teruggrijpen op ons archief met honderden schepen.”

Gedegen werk

Door betrouwbaar en gedegen werk te leveren is Gaastmeer een gevestigde naam geworden in de noordelijke scheeps- en jachtbouw. Als leidraad voor het werk blijft de nadruk op de functie, constructie en het design.

“Kwaliteit en dienstbaarheid staan bij ons voorop. We willen betrouwbaar en gedegen werk leveren,” benadrukt Roel. “Wanneer een eigenaar en werf tevreden zijn bij de tewaterlating, dan hebben we ons werk goed gedaan. Maar de samenwerking is pas echt geslaagd als ze voor het volgende schip weer bij ons aankloppen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -