- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFutureLand ontvangt miljoenste bezoeker

FutureLand ontvangt miljoenste bezoeker

- Advertentie -

Delen

Donderdag 15 maart heeft FutureLand, het informatiecentrum van het Havenbedrijf Rotterdam op de Maasvlakte, de miljoenste bezoeker ontvangen. Lisette Roselaar uit Hellevoetsluis werd werd met haar gezin in FutureLand verwelkomd met bloemen en verrast met een exclusief diner op de terminal van buurman Sif Group.

Het diner vond plaats in een glazen container te midden van de enorme fundatiepalen voor offshore windturbines die Sif Group op Maasvlakte 2 assembleert. Vandaaruit hadden ze uitzicht op de Prinses Amaliahaven en de terminals van APM Terminals en Rotterdam World Gateway.

 

Spreekbeurtbox

Lisette Roselaar was blij verrast: “We kwamen naar FutureLand voor het terugbrengen van de spreekbeurtbox waarmee onze zoon z’n spreekbeurt heeft gehouden. We waren compleet overdonderd. We komen hier wel vaker. Maar een etentje op zo een bijzondere plek middenin de haven maak je natuurlijk nooit meer mee. Wel jammer van dit herfstweer.”

Met één miljoen bezoekers in nog geen tien jaar tijd is FutureLand één van de best bezochte uitjes van de Rotterdamse regio. Tot vreugde van het Havenbedrijf Rotterdam dat omwonenden meer wil betrekken bij de haven en hen over de ontwikkelingen in de haven informeert.

 

Expositie Nieuwe Waterweg

In FutureLand ervaren bezoekers hoe het nieuwste en modernste havengebied van Nederland in zee werd aangelegd en hoe dit gebied inmiddels volop in ontwikkeling is. Daarnaast maken ze kennis met andere actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse haven, zoals de overstap naar hernieuwbare energiebronnen, de aanleg van Offshore Center Rotterdam en binnenkort over de grootschalige verdieping van de Nieuwe Waterweg in een nieuwe, tijdelijke expositie.

Naast de doorlopende, interactieve en aantrekkelijke tentoonstelling beleven bezoekers de haven ook op tal van andere manieren. Bijvoorbeeld met culinaire events, tijdens bijzondere fotografieworkshops en uiteraard gedurende de reguliere en thematische rondritten met de FutureLand Express en rondvaarten met de FutureLand Ferry.

 

Maasvlakte 2

FutureLand werd in 2009 geopend om geïnteresseerden uit heel het land, én ver daarbuiten, kennis te laten maken met het grootste infrastructurele project dat op dat moment in Nederland in uitvoering ging: de aanleg van Maasvlakte 2. Toenmalig Koningin Beatrix was de eerste bezoeker.

Sindsdien ontvangt het informatiecentrum gemiddeld ruim 100.000 bezoekers op jaarbasis. In 2013 zat de klus er voor de waterbouwers op: nieuw land was opgespoten, kademuren en infrastructuur als wegen, spoor en viaducten waren gerealiseerd. De eerste bedrijven op Maasvlakte 2 gingen van start met de inrichting van hun terminals. De aantrekkingskracht van FutureLand blijft onverminderd groot. Tot op de dag van vandaag.

foto: Jerry Lampen/Havenbedrijf Rotterdam

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -