- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFerdinand van den Oever verlaat Port of Moerdijk

Ferdinand van den Oever verlaat Port of Moerdijk

- Advertentie -

Delen

CEO Ferdinand van den Oever verlaat Port of Moerdijk. Hij wordt per 1 oktober directeur van Leidingenstraat Nederland (LSNed). Daar volgt hij Peter Donk op die met pensioen gaat.

Ferdinand van den Oever (57) is sinds 2011 werkzaam bij Port of Moerdijk, de eerste jaren als directeur van het Havenschap Moerdijk en sinds 2017 als CEO van Havenbedrijf Moerdijk NV. Hij leidde hij de verzelfstandiging in goede banen en onder zijn leiding zijn het Industrial Park en het Logistiek Park Moerdijk in ontwikkeling genomen en is Moerdijk dankzij de shortsea- en rail-strategie de tweede containerhaven van Nederland geworden.

Ondergronds transport

LSNed is de exploitant en beheerder van de 80 kilometer lange buisleidingenstraat die loopt vanuit de Rotterdamse haven via Moerdijk naar Antwerpen, met een aftakking richting Vlissingen.

Van de Oever moet ervoor zorgen dat LSNed zijn rol als allround infrabeheerder van buisleidingtracés elders in Nederland kan uitbreiden voor het ondergronds transport van vloeistoffen, water, gassen en data.

“De grote uitdagingen zijn buiten de grote trends als klimaatverandering, de energie- en grondstoffentransitie, digitalisering en de veranderende politieke en economische orde, het beschikken over voldoende en voldoende gekwalificeerde medewerkers”, zegt Van den Oever over zijn nieuwe functie. “Dit is niet alleen relevant voor de zeehavens maar heeft ook grote invloed op het transport via buisleidingen in Nederland en de rol die LSNed daarbij in wil nemen.”

Opvolger

Op 1 juli begint Marika Menschaar tweede bestuurder. Zij was financieel directeur en wordt CFO. Zij is niet de beoogd opvolger van Van den Oever. Port of Moerdijk gaat op zoek naar een nieuwe CEO.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -