Elektrische rondvaartboot voor Kinderdijk

0

Het Werelderfgoed Kinderdijk heeft een nieuwe elektrische rondvaartboot. Die is vernoemd naar de vorig jaar overleden Prins Friso. Prins Friso was namelijk beschermheer van de Hollandse molen. Bij zijn overlijden stonden de molens van Nederland in de rouwstand als eerbetoon.

Jeanet de Jong van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk gooide de fles niet stuk maar overgoot de Prins Friso met champagne.

Vrijwilligers van het Werelderfgoed Kinderdijk die de aanschaf en de introductie van de boot hebben begeleid, mochten de naam bepalen. De Prins Friso werd vrijdag 16 mei gedoopt door Jeanet de Jong, medewerkster van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. De boot werd samen met nieuwe steigers, een nieuwe expositie in Museummolen Nederwaard en een nieuwe Museummolen Blokweer feestelijk ingehuldigd door andere betrokkenen: gedeputeerde Han Weber van Zuid-Holland en de wethouders Fatih Ozdere (gemeente Molenwaard) en Arjan Krijo (Alblasserdam).

Waterdriehoek
De financiering van de projecten was mede mogelijk dankzij het Investeringsprogramma Waterdriehoek, een samenwerking tussen de iconen Kinderdijk, de Biesbosch en Dordrecht, vervoerders over water, marketingorganisaties en betrokken overheden.
De Prins Friso vaart langs nieuwe steigers bij de bezoekpunten van Kinderdijk. Daar kunnen toeristen op- en afstappen. De boot is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.