- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste HGK-vaartuig in nieuwe kleuren

Eerste HGK-vaartuig in nieuwe kleuren

- Advertentie -

Delen

De Franz Haniel 14 heeft al veel verschillende kleuren gehad: eerst groen-wit, toen blauw-wit en nu rood-wit. Het is als eerste vaartuig uit de vloot van Häfen und Güterverkehr Köln (HGK) aangepast aan het nieuwe design van de organisatie.

HGK, dat dit jaar de Europese binnenvaartvloot van Imperial overnam en onderbracht in HGK Shipping, heeft de huisstijl laten opfrissen. Na de Franz Haniel 14 krijgen de komende weken nog meer schepen een nieuwe lik verf.

Binnenvaartgeschiedenis

Dat de Franz Haniel 14 als eerste aan de beurt was, is geen toeval. Deze duwboot vertegenwoordigt een flink stuk van de Duitse binnenvaartgeschiedenis. Hij werd in 1969 voor Haniel gebouwd in Duisburg, maar eind jaren 80 uit de vaart genomen. De binnenruimten werden comfortabel omgebouwd zodat het schip voortaan een representatieve functie kon uitoefenen. Het stuurhuis bleef wel in de originele staat.

De Franz Haniel 14 heeft een vaste ligplaats in de haven van Duisburg. De twee zusterschepen Herkules IX en Herkules XII vervoeren nog goederen voor HGK Shipping. Nummer 14 is de laatste die onder de naam Haniel vaart.

(foto HGK)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -