- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMinstens vijf uur omvaren door renovatie brug en sluis Driemond

Minstens vijf uur omvaren door renovatie brug en sluis Driemond

- Advertentie -

Delen

De brug en de sluis in Driemond zijn vijf maanden dicht voor de scheepvaart wegens groot onderhoud. De Gaasp (CEMT-klasse II) is nu alleen via Amsterdam bereikbaar.

Waternet voert de renovatie uit in opdracht van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. De complete technische installaties en de sluisdeuren worden vervangen. Onderwater wordt de sluiskolk geïnspecteerd en hersteld waar nodig. Op 15 april gaat de vaarweg weer open. Vanaf dan worden de brug en sluis op afstand bediend.

Betoncentrale

De zand- en grindschepen en de cementtankers naar betoncentrale Albeton Diemen moeten omvaren. Dat kost al snel vijf uur extra, als het meezit met de spitssluitingen van de bruggen in Amsterdam.

Betoncentrale Albeton laat alle grondstoffen per schip aanvoeren. De woordvoerder: “We zijn ruim van tevoren geïnformeerd door het waterschap. Onderhoud moet nu eenmaal gebeuren. De schippers die ons leveren, varen nu om via Amsterdam.” Via het Oosterdok, de Herengracht en de Amstel naar de Gaasp.

Steeds moeilijker

Regiovertegenwoordiger Andries de Weerd van Koninklijke Binnenvaart Nederland zegt: “Het wordt door de grote hoeveelheid renovaties aan kunstwerken steeds moeilijker de haarvaten open te houden en een goede planning te realiseren.”

De Berlagebrug en Scharrebiersluis zorgden er eerder al voor dat de Gaasp even helemaal niet bereikbaar was. Nu is in Oudekerk aan de Amstel weer een probleem, net als in Uithoorn omdat de net gerenoveerde brug daar kapot is.

Door Evert Bruinekool

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Doe toch eens een beetje onderzoek voordat je iets schrijft! Daar ben je toch journalist voor?

    Omvaren via Amsterdam is geen 5 uur extra en via de bekende kanalen zijn de stremmingen en oponthoud zoals op de Amstel of in Amsterdam gewoon te vinden waardoor je een kloppend verhaal zou kunnen schrijven ipv een stukje op basis van aannames en geruchten.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -