- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuisport op stabiele koers in coronajaar 2020

Duisport op stabiele koers in coronajaar 2020

- Advertentie -

Delen

Ondanks twee lockdowns zijn de operationele activiteiten in de haven van Duisburg vorig jaar gewoon door blijven draaien. Dat heeft geresulteerd in een stabiele overslag en een goed financieel resultaat. Havendirecteur Erich Staake blijft nuchter: “Deze pandemie is nog lang niet overwonnen. Met het oog op een onzekere toekomst moeten we onze activiteiten versterken.”

Duisport zet in op internationale partnerschappen en het uitbouwen van de infrastructuur. Ook in hightech en digitalisering wordt fors geïnvesteerd. Het havenbedrijf ondersteunt diverse innovatieve start-ups en heeft zich samen met de gemeente en de Universiteit Duisburg-Essen kandidaat gesteld voor het optuigen van een testomgeving voor 5G in de haven. De deelstaat Noordrijn-Westfalen verstrekt subsidie. Het project heeft tot doel om digitale logistieke oplossingen gezamenlijk met klanten en partners marktrijp te maken.

Stabiele overslag

In 2020 kwam de totale goederenoverslag uit op 59 miljoen ton. Dat was 3 procent minder dan in 2019. De daling heeft vooral te maken met de crisis in de staalindustrie en de energietransitie, waardoor minder (import)kolen worden vervoerd. Vooral de binnenvaart heeft last van deze structurele verschuiving.

De containeroverslag groeide met 5 procent naar 4,2 miljoen TEU. Het containervervoer van en naar China per spoor is met 70 procent toegenomen. Inmiddels rijden er tussen Duisburg en China wekelijks 60 treinen.

Internationale samenwerking

De komende drie jaar gaat duisport 170 miljoen euro investeren in verdere ontwikkeling en uitbreiding. Het havenbedrijf zet sterk in op samenwerking met internationale partijen.

Zo neemt het logistieke concern DSV in de zomer op logport VI een megadistributiecentrum in bedrijf. Met containerrederij Maersk bundelt duisport de krachten voor het bouwen en exploiteren van een nieuw logistiek centrum in het noorden van Duisburg.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -