- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuisburgse Schippersbeurs helpt vaarwegbeheerder

Duisburgse Schippersbeurs helpt vaarwegbeheerder

- Advertentie -

Delen

Het bestuur van de Schippersbeurs Duisburg-Ruhrort heeft onlangs bijgepraat met Eric Oehlmann, sinds januari directeur van de Generaldirektion Wasserstraßen und Schifffahrt. Het gesprek ging onder meer over het tekort aan personeel in de sector.

“We hebben creatieve oplossingen nodig”, zei Schippersbeurs-voorzitter Frank Wittig. “Daarom werken we momenteel aan een leerpakket over de vaarwegen. Het wordt digitaal aangeboden en is toepasbaar in alle schooltypen. Het wordt gesubsidieerd door het verkeersministerie. Op die manier willen we jonge mensen al vroeg laten kennismaken met de binnenvaart.”

Het ‘decennium van de vaarwegen’

Andere gespreksthema’s waren de begroting, het afbouwen van bureaucratie en het imago van de vaarwegen. Oehlmann beaamde dat de uitdagingen op personeelsvlak en bij de infrastructuur groot zijn. “Toch moeten we duidelijker laten zien hoe belangrijk de binnenvaart is voor onze economie. De vaarwegen zijn en blijven betrouwbare en sterke transportwegen.”

Volgens Oehlmann is het ‘decennium van de vaarwegen’ aangebroken, op voorwaarde dat alle betrokken partijen er samen de schouders onder zetten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -