Doorzetters

0

Het zit er weer op; de zomervakantie. Tenminste in de regio Midden-Nederland. Er is veel gebeurd in deze periode. Opnieuw aanslagen, deze keer in Barcelona, zuuraanvallen in het centrum van Londen, een rommelende coalitievorming, maar gelukkig ook leuke dingen zoals de wereldkampioenschappen Atletiek in Londen, met onder meer het officiële afscheid van de beroemde en geliefde sprinter Usain Bolt en het geprolongeerd wereldkampioen op de 200 meter sprint door Daphne Schippers.

Het hele jaar door wordt er (bijna) dagelijks hard getraind om het benodigde niveau te halen en hopelijk hun gestelde doel te bereiken. Daarvoor moeten sporters zich jaar in jaar uit vaak veel ontzeggen, zeker op sociaal gebied. Hoe groot moet dan je doorzettingsvermogen wel niet zijn? Groot is dan ook de ontlading nadat de race gelopen is. Zowel van teleurstelling als het niet zo gelopen is als je had gehoopt, als van blijdschap als je degene bent die zijn doel heeft bereikt.

Heb je dan gefaald als je het niet gehaald hebt? Nee natuurlijk niet, ook al zal dat voor de sporter die het niet gehaald heeft wél zo aanvoelen direct na de race.

Er zijn allerlei factoren die meespelen of je succes hebt of niet en álles moet meezitten op zo’n wedstrijddag. Een heel belangrijke factor blijft toch echter het doorzettingsvermogen. Hoe graag wil je winnen? Ben je bereid nét dat stapje extra te zetten om je doel te bereiken? Behaalde successen in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Heb je ook genoten van een heerlijke welverdiende vakantie of heb je doorgewerkt? Misschien heb je in de vakantie wel het afgelopen jaar overdacht en bedacht hoe je het liefst dingen anders zou willen doen… effectiever, sneller of juist rustiger aan? Heb je nieuwe doelen gesteld of ben je goed op weg naar het doel dat je aan het begin van dit jaar al had vastgesteld?

Ook in de binnenvaart spelen veel dingen mee die bepalen of je succesvol bent: een bloeiende markt, gezondheid en nog veel meer. Maar ook hier speelt het doorzettings­vermogen vaak een grote rol. Ga je bij de pakken neer zitten als het tegenzit of zet je nét dat stapje extra en zet jij je schouders eronder?

Ondanks de vakantietijd was het bij de SAB-balie over het algemeen erg druk met de aanvragen voor nieuwe vaardocumenten. Ook hebben veel nieuwe scholieren die een binnenvaartopleiding gaan volgen de SAB-balie bezocht voor het verkrijgen van hun eerste dienstboekje.

Met de motivatie van deze nieuwkomers zit het, althans voorlopig, wel goed. Er staat ze een hoop te wachten, maar ze gaan ervoor. Er staat na de opleiding een mooie carrière in de binnenvaart op ze te wachten.

De maand september wordt door veel mensen gezien als het begin van het nieuwe seizoen, dus wenst de SAB je alle goeds en motivatie toe voor een succesvol tweede helft van dit jaar.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.